מיחזור מתכות

מיחזור מתכות

איך עובד מיחזור מתכות

מתכות – שם כולל לחומרים מוצקים בעלי יסודות מתכתיים הכוללים בין השאר: ברזל, נחושת, זהב, בדיל ואחרים. הליך של מיחזור מתכות חשוב במיוחד שכן מתכת לא מתכלה במשך מאות ואלפי שנים, עמידה לשריפה בטמפרטורות גבוהות ואף פולטת רעלים מסוכנים בשריפה.

פסולת מתכות וגרוטאות מהווה מפגע סביבתי ללא טיפול הולם ונכון, ומנגד פסולת מתכת שמועברת להטמנה יוצרת בעיה כפולה, הצטברות מרוכזת של חומרים במקום אחד מביאה לזיהום סביבתי של קרקעות ומי-תהום, הטמנה של חומרים הניתנים למיחזור גורמת לאובדן יקר של חומרי גלם רבים וחלופת הפקתם מהטבע מחדש מיותרת ומזהמת גם היא. 

כאשר מדובר על איסוף והעברה פסולת לתהליך של מיחזור מתכות, מחלקים את התחום למתכות ברזל (פלדות למיניהן, במצב יחסית גולמי של פלדה) ומתכות שאינן ברזליות – כאשר אמנם כל החומרים משתייכים לקבוצת המתכות, אך יש הבדלים גדולים ומשמעותיים מאוד בין מתכת ברזל ופלדה לבין מתכות שאינן ברזליות. פסולת ברזל מועברת להתכה ושימוש מחדש כפי שמיד נסביר, בטמפרטורות מאוד גבוהות. לעומת זאת, פסולת שאינה ברזלית, הכוללת אלומיניום, נירוסטה, נחושת וכן הלאה, מועברת למפעלי מיחזור ועיבוד שונים ולתהליכים ייעודיים של מיחזור מתכת.

האם קל ויעיל למחזר פסולת מתכות ?

יש מתכות מאוד קלות ויעילות למיחזור, כמו אלומיניום למשל המאפשר כמעט 100% שימוש חוזר אמיתי, נתונים דומים מראה הפלדה. בעוד שיש מתכות מורכבות יותר שיותר מסובך או לחלופין פחות יעיל למחזר. אך בכל מקרה, מיחזור מתכות הוא בין תהליכי המיחזור הכי יעילים כלכלית, תפעולית ואקולוגית, בעיקר למול החלופות של כרייה והפקת מתכות חדשות או הפתרון הגרוע מאוד של הטמנת פסולת מתכת במתקני פסולת מתכות ענקיים, מזהמים ולא סביבתיים.

מה עושים עם פסולת מתכת המועברת למיחזור?

לאחר איסוף פסולת מתכת שקבוצת מיחזור ירוק אספה / רכשה מכם, הרכבים שלנו מגיעים למתקן הטיפול והמיחזור להמשך התהליך. ראשית שוקלים את המתכת שהגיעה למתקן המיחזור ובהמשך כל המתכת מועברת למיון קפדני ומדויק כדי שניתן למחזר ביתר יעילות ובלי ערבובים של סוגי מתכות שונים. השלב הבא וכמעט הסופי בתהליך המיחזור הוא העברת פסולת מתכות לתנורי ענק בהם המתכות מותכות ומיצרים מהם חומר גלם שבהמשך מועבר לתעשייה לעיבוד ושימוש מחדש.

מחזור מתכות כגורם סביבתי והאקולוגי

מיחזור מתכות חשוב ביותר שכן יתרון עמידות המתכת הוא החיסרון הסביבתי שלה (מוערך שלפחית שתיה יקח בין 200-500 שנה להתפרק) כך שהטמנת מתכות לא באה בחשבון, ועמידות החומר בחום רב בנוסף לפליטת רעלים שונים בשריפת מתכות מונע סילוק מתכות בשריפה כאלטרנטיבה רלוונטית.

מיחזור מתכת בישראל

הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה חושפת כי כ-60 אלף רכבים יוצאים משימוש כל שנה. אלה לבד מוערכים בכ-40 אלף טון מתכת. בנוסף מוערך שמתכות מהוות כ-4% מהפסולת הביתית של כל אדם ממוצע.
לפי מפעלי המיחזור הפיקדון מוחזרו מעל 170 טון מתכת מפחיות בשנה (על פי חוק הפיקדון).

המשרד לאיכות הסביבה דיווח בשנת 2002 על איסוף של 290 אלף טון מתכת ברזל להתכה ולגריסה.

מיחזור מתכות בישראל הפך לתעשייה מפותחת והמודעות הסביבתית עולה גם מצד התושבים וגם מצד התעשיינים כאחד.
מיחזור מתכות בעתיד עוד עשוי להתגבר עם עליית המודעות והגורמים המקצועיים בתעשייה, שכן מאז ומתמיד נחשב מחזור מתכות לאחד מתחומי המיחזור הרווחיים ביותר.

מחפשים פתרון כלכלי, יעיל וסביבתי עבור פסולת מתכת בארגון, במפעל או ביישוב שלכם? פנו היום לקבוצת מיחזור ירוק לפרטים נוספים, קבלת הצעה איכותית ומשתלמת עם לוחות זמנים מהירים ושירות מעולה וירוק של מיחזור מתכות.

מיחזור מתכות
מיחזור מתכות
מיחזור מתכות

    השאירו פרטים וניצור
    עמכם קשר בהקדם
    שלחו פנייה
    וואטסאפ
    צלצלו עכשיו
    דילוג לתוכן