מיחזור פלסטיק חשוב ביותר שכן כמו מתכות ופסולת אלקטרונית, הפלסטיק הוא חומר עמיד שאינו מתכלה במשך אלפי שנים ושריפת פלסטיק פולטת גזים רעילים ויוצרים מפגע סביבתי ואקולוגי.
אנו במיחזור ירוק מציעים לך פתרון ירוק עבור פסולת הפלסטיק שלך:
– שירות פינוי פלסטיק מהיר ויעיל בכל איזורי הארץ.
– פינוי פלסטיק מכל הסוגים אשר ניתנים למיחזור (יריעות פלסטיק, חלקים, שאריות מפעלים, לוחות למיניהם ועוד).
– אישורי גריסה והשמדה.
– תהליך מיחזור פלסטיק הוא מבוקר ועומד בתקנים אירופיים השומרים על איכות הסביבה.
ביחד עם מיחזור ירוק אתה תורם לאיכות הסביבה ולא פחות חשוב – לכיסך.
מיחזור פלסטיק
ניתן למחזר סוגי פלסטיק רבים. רוב המוצרים המיוצרים בשיטות תרמופלסטיות, ניתנים למיחזור על ידי גריסתם והמסתם מחדש ליצירת מוצרים חדשים. ניתן כמובן להנציל חלק גדול מהמוצרים ללא צורך בעיבודם מחדש, בהתאם לסוג המוצר – אולם במקרים דוגמת מוצרים המשמשים את תעשיית המזון, לא ניתן לעשות שימוש חוזר במוצרים ויש צורך בעיבוד המוצר והפיכתו לחומר גלם.
פסולת פלסטיק
השימוש הנרחב בפלסטיק לסוגיו בעידן המודרני הולך וגובר משום השימושים הרבים,
העמידות וגמישות החומר והעלות היחסית זולה של הפלסטיק, ולכן היום ניתן למצוא רכיבי פלסטיק כמעט בכל דבר סביבינו.
היוצא מהשימוש המתגבר בפלסטיק, הוא כמובן פסולת הפלסטיק שמהווה אחוז נכבד מהמפסולת שמייצר כל אדם או גוף מסחרי בזמנים אלו.מבחינת השמירה על איכות הסביבה חומרי הפלסטיק השונים מהווים בעיה לא פשוטה שכן הפלסטיק הוא חומר עמיד שמתכלה/מתפרק לאט מאוד (כ-1000 שנים).
הפתרון של סילוק הפלסטיק ע”י שריפה אינה מתקבלת כלל משום ששריפת פלסטיק לסוגיו מובילים לשחרור גזים רעילים ביותר.
הפתרון לסילוק פסולת פלסטיק:
מיחזור פלסטיק הפך למקובל ברמה כלל עולמית בתחילת שנות התשעים, אומנם בזמנו מיחזור ללא מיון הפלסטיק הפך את הפתרון לבעייתי שכן מיחזור של חומרים תרמופלסטיים (כמו בקבוקים וכד’) נעשה בקלות אך חומרים פלסטיים אחרים אשר בעייתיים יותר למיחזור דורשים תהליך מיחזור שונה ותהליך מיון הפסולת ומיחזורה הפך לארוך ולא כלכלי.
הפתרון לבעיית המיון הופיעה ברוב המדינות המודרניות על ידי הגברת המודעות לנושא המיחזור. עד תחילת שנות האלפיים, ע”י כך שגייסו את התושבים לצורך מיון האשפה למיחזור וכך הפכו את נושא מיחזור החומר הפלסטי לכלכלי וכדאי יותר ובנוסף העלו בציבור את המודעות בנושא.
מיחזור פלסטיק בישראל להקטנת נפח האשפה
פסולת הפלסטיק מהווה כ- 30% מנפח האשפה הביתית ומעל 100,000 טון פסולת פלסטיק הכוללת אריזות מוצרים, מגוון מוצרי פלסטיק חד פעמיים, בקבוקי פלסטיק וכיוצא בזה מגיעים מדי שנה לאתרי האשפה המורשים ולהטמנה. בעקבות המודעות ההולכת וגוברת לאיכות הסביבה ועקב בעיית הנפח הרב שתופסת הפסולת הביתית ובמיוחד פסולת הפלסטיק יש למצוא דרכים להקטנת נפח פסולת הפלסטיק ואחת השיטות המועילות והאיכותיות ביותר היא מיחזור פלסטיק. כך לדוגמה ניתן לראות כיום ברחבי הערים את המיחזוריות לבקבוקי הפלסטיק והמודעות למיחזור הבקבוקים כמו גם מיחזור מוצרי נייר גבוהה אך המודעות למיחזור שאר מוצרי הפלסטיק עדיין נמוכה וכדאי לדעת כי המיחזור של מוצרי הפלסטיק הינו תהליך מורכב מכיוון שמוצרי הפלסטיק מיוצרים ממספר חומרים פלסטיים.
על מנת למחזר מוצרי פלסטיק יש לבצע תהליך מיון קפדני מאחר ומוצרי הפלסטיק השונים מיוצרים מחומרי פלסטיק מגוונים ולא ניתן למחזר אותם יחדיו. כך לדוגמה יש להפריד בין שקיות פלסטיק שונות לפי סוג הפלסטיק, יש להפריד בין בקבוקי פלסטיק שונים ולהסיר את המדבקה שמיוצרת מחומר גלם אחר וכדומה. לכן, מחזור פלסטיק מורכב ויש לבצעו בתהליכים שונים רק לאחר הפרדה ומיון בין מוצרי הפלסטיק המגיעים מפסולת הפלסטיק הביתית. בישראל אין עדיין מיכלי איסוף נפרדים לפסולת פלסטיק אך שינוי בהרגלי הצריכה הביתית כמו בדיקת סימון המוצרים ורכישת מוצרי פלסטיק הניתנים למיחזור תוכל להביא למפנה ולסיוע בהגדלת נפח המיחזור. בנוסף, הצרכן הישראלי יכול לשנות את הרגלי הקנייה שלו ולהעדיף שקיות רב פעמיות או שקיות מתכלות על פני שקיות חד פעמיות, להימנע משימוש מרובה בכלים חד פעמיים ולעשות שימוש חוזר במוצרי פלסטיק או להשתמש במוצרי הפלסטיק לצרכי אמנות ויצירה.
ככל שהמודעות של הצרכן הישראלי לנושא איכות הסביבה, לרבות מיחזור פלסטיק, תלך ותגבר כך נוכל להקטין את נפח האשפה בישראל ובעיקר את אחוז מוצרי הפלסטיק אשר מגיעים לאתרי הטמנת האשפה בארץ. חשוב כי הצרכן הישראלי יפעל למיחזור מוצרי הפלסטיק ויקפיד על השלכת בקבוקי הפלסטיק למחזורית ובמידת האפשר למצוא פחי מיחזור למוצרי פלסטיק אחרים