הליך מחזור עץ וחשיבותו

העץ הוא מקור רב חשיבות לייצור מוצרים ופריטים שונים. מדובר על חומרים שנועדו למטרות תעשייתיות, ביתיות, ציבוריות וכדומה. תהליך העיבוד הינו מורכב ובמהלכו נוצרת פסולת לוואי כמו שבבים, נסורת וכדומה. העץ הינו גם מקור אנרגיה חשוב וניתן להשתמש בו לתהליכי ייצור, לחימום מבנים וחללים ועוד. ניתן לייצר ממנו פחמים ומוצרים אחרים לצלייה והכנת מזון. כך שניתן לרתום את העץ למספר רב של מטרות חשובות. ניתן להשתמש בעץ שוב ושוב בואריאציות שונות עד להתכלותו הסופית בשריפה. תהליך המחזור של העץ הוא רב שלבי ומתחיל כבר בעת הכריתה ובעיבוד הראשוני. בכל שלב נוצרים שאריות אותם חשוב לנצל לצורך חיסכון ושמירה על איכות הסביבה.

שימוש חוזר ומחזור

העיקרון שעל פיו מחנכים האחראים על איכות הסביבה מדבר על שלושה פרמטרים. האחד הינו הפחתת שימוש, השני הינו שימוש חוזר, והשלישי הינו מחזור. הדברים נכונים לגבי כל סוגי החומרים וכמובן, גם לעץ עצמו. לעצים יש חשיבות רבה ביצירת חמצן, ולכן, כל כריתת עץ פוגעת במצטבר באיכות האוויר אותו נושמים. מאידך, שריפת עצים תורמת לזיהום האוויר ורצוי להימנע ממנה ככל האפשר. משום כך, שימוש חוזר בעצים יקטין את קצב שריפתו. מדובר על שימוש בעצים שהיו בשימוש תעשייתי ואחר. נגרים שיוצרים רהיטים חדשים משאריות עץ, תיקון מוצרים ורהיטים מעץ בדרכים שונות, התאמת אדני עץ של מסילות ברזל לחיפוי, לגני משחקים, לגינון, לנוי וכדומה.

נסורת ושבבים לחיפוי

בעת עיבוד עץ נוצרת פסולת בצורת נסורת, שבבי עץ בגדלים שונים ועוד. אלו יכולים להיות מנוצלים למטרות שונות. הנסורת משמשת לריפוד לולים ומכלאות אחרות של בעלי חיים. היא חומר שסופג שמנים ולכן, ניתן לרפד באמצעותה מקומות בהם יש זליגת שמנים ממכונות ייצור ואחרות. בשבבי עץ ניתן להשתמש ליצירת מצעים בגנים ציבוריים ופרטיים. מעבר ליופי ולנוי שהשבבים מספקים, המצעים מונעים התאיידות המים ותורמים לחיסכון בהשקיה. בנוסף, הם שומרים על הקרקע מפני הידלדלות, מגנים על הצמחים ומוסיפים חומר אורגני נוסף החיוני לשורשים שמתחתיו. שבבי עץ ימנעו גם הכנסת בוץ לתוך הבית, כך, שיש להם מספר יתרונות מובהקים.

שבבי עץ לעישון

קיימים מוצרים שונים המיוצרים מעץ. כאלו הם חביות לשימור ואחסון משקאות אלכוהוליים כמו: יין, ויסקי וכדומה. חביות לשימור יין מסיימות תפקידן בעת התרוקנותן ולא ניתן להשתמש בהן לצרכים אלו שנית. מדובר על עץ טבעי הנקי מחומרי שימור וכימיקלים וניתן לנצל אותו לייצור שבבי עץ. אלו הם שבבים איכותיים שספגו לתוכם את הארומה של היין. באמצעותם ניתן לעשן מזון מסוגים שונים דוגמת: בשר, דגים, גבינות וכדומה. קיימים מספר תהליכי עישון שנועדו למזונות אלו. השורה התחתונה היא שהמזון המעושן הנ"ל נוצר בתהליך עישון ארוך שמבוסס על שבבי עץ והוא הופך למעדן של ממש. מומלץ להשתמש בשבבי עץ מיוחדים אלו.

מיחזור ירוק

התגובות סגורות.